KENAPA BILA NAK KURUS ASYIK RASA LAPAR ?!?!?! - Aku Ain Kau Siapa

Tuesday, November 24, 2020

KENAPA BILA NAK KURUS ASYIK RASA LAPAR ?!?!?!

KENAPA BILA NAK KURUS ASYIK RASA LAPAR ?!?!?!

Okay .. benda ni yang aku tengah lalui sekarang .. Serius lah weh.. Aku dah tekad nak strict kan lagi pemakanan dan workout. Sebab semenjak dua menjak ni aku rasa macam berat dah naik. Mungkin sebab banyak duduk tak bergerak . 

TAPI. 

Tu la , otak ni macam automatik hantar signal dekat perut yang tuan badan ni tengah nak kawal pemakanan. Hahaha. Weh dasyat tau rasa lapar tu .. 

ATAUPUN ....

Sebab aku dah jarang breakfast. Aku selalu start makan pukul 12 nak ke pukul 1 tengah hari. Sistem tidur aku pun lately ni makin teruk . Orang cakap kalau tak breakfast memang akan terasa lapar nak mamposs sangat kan .. 

Benda ni yang aku risau. Risau sangat sebab dulu-dulu aku ade perangai tak sarapan pagi . Jenis konon buat intermittent fasting lah . TAPI aku siap lajak sampai lewat makan . 

End up aku demam dan sakit sampai aku teringat pesan jiran " Ain tak jaga waktu makan ehk?" Allah .. This time happen again. Alamakkkk... aku kena ubah balik perangai buruk ni. 

Aku punya level lapar . Hahahaha.. Yang tahu je tahu .. Aku akan rasa gigil dan sakit kepala .. TAPI terpaling teruk ialah aku akan macam badmood la. Hahaha.. teringat dekat arwah Halim (kawan baik aku) dia cakap , "Korang jangan bagi ain lapar... bila dia lapar.... aku sampai tak kenal dah Ain ni siapa" HAHHAHA .

OKAY , berbalik kepada tajuk.. Doakan aku keep on track semula .. At least aku nak keluar dari obesiti je dulu . Penat la jadi penyumbang angka ORANG OBESITI DI MALAYSIA ni .. 

Yela , aku pendek berat kemain banyak. Hahaha . BMI komfom komfom lah tunjuk OBESITI .. Cuma tak seteruk over obesiti la .. Mintak jauh ~~~~ SIKit je lagi ain nak cun melecun kurus ... JANGAN GIVEUP NUR FARAHAIN!!!!!!

Doakan saya okay❤️

5 comments:

  1. salam, akk buat IF Diet ke? betul kak kadang kadang dia punya lapaq dan craving tu kalah orang ngidam haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaikumsalam..dulu2 la..skrg tak..skrg lebih kepada jaga time makan .. Xmakan lewat2 malam.. dan kurang kan manis , lemak , garam dan beminyak . TAMBAH. EXERCISE sekali..

      Delete
  2. Gud luck ain. Jangan sampai tak makan langsung, tapi makan dalam kuantiti sikit walaupun kerap. Sediakan snek sihat macam buah. Kadang2 kita bukan lapar tapi bosan

    ReplyDelete
  3. Kalau asyik lapar...macam mana nak kurus..begitulah...

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.