PRINCESS IBU AMEK RESULT SPM - Aku Ain Kau Siapa

Thursday, November 26, 2020

PRINCESS IBU AMEK RESULT SPM

PRINCESS IBU AMEK RESULT SPM

Gambar yang korang tengok tu ialah ketika princess mengambil result SPM. Aaaa gitcheww berbaju kurung berwarna pink .. Ibu pun berbaju pink .. Nampak kan perbezaan 2 -3 kali ganda saiz badan princess dan ibu nya . Gemok nak mampus cam gini layak ker digelar princess kepada ibu nya ? Hey , LAYAK okay ... Hahaha ! memandangkan satu-satunya anak perempuan tunggal , jadinya memang pinky pinky lah dengan ibu. 

Waktu ambil result SPM ni , rasa happy sebab ibu teman . Yela , ibu kerja shift jadinya tak tentu sangat waktu. Masa amek result SPM ni , nak kata nebes sangat tak la jugak . Sebab tahu tak kan dapat straight A. Hahahhaaha .. Nama je Ain .. Kau ingat semua orang yang ade nama A boleh senang cam gitu je ke nak dapat A ? 

Berapa result princess ? 5 A jerr gaiss.. hahhaha .. Okay la.. Paling menggembirakan ialah dapat A untuk BM , Pendidikan Islam , MATH , AKAUN DAN PENGAJIAN KEUSAHAWANAN .  yang aku besaqkan tu paling happy sebab dapat A..Actually Sejarah target dapat A eh tak dapat pulak ...hahaha. Yang subjek BI , Addmath , Fizik dan Kimia memang dah tak target dapat A. 

Tapi tula , ibu princess ni terima je ape bentuk result anak dia . Teringat dulu-dulu sekolah teknik ni dia agak strict giler ! Aku pulak duduk kelas first ... Aalaaaaa typical budak kelas first kan memang kena homework siap .. Selalu ibu yang teman aku siapkan homework sambil dia settlekan gosok baju sekolah anak-anak dia .

Masa dah nak dekat SPM , si princess ni macam nak giler kena siapkan Rancangan Perniagaan untuk subjek Pengajian Keusahawanan. Subjek tuh ya allah .. Subjek menghafal . Aku pernah dapat markah 7/100 masa ujian bulanan . Tak malu untuk aku katakan yang cikgu tak target aku untuk dapat  A bagi subjek ni . Tapi , nampak kan kalau kita usaha , Allah bagi juga. 

Sebab ibu nampak struggle macam mana princess dia ni siapkan RP tu . Macam mana aku stress. At the end , result 5 A ni yang bawak princess ibu ni ke peringkat seterusnya. Sebab ade dulu kawan-kawan yang pelik kenapa aku dapat masuk matrik . Aku masuk matrik Perakaunan . Bukan itu sahaja , aku dapat skor A untuk subjek yang melayakkan aku ke matrik . 

Tahu lah kita ni tak berapa nak pandai sangat tapi teringat jugak la ade yang macam tak percaya si budak Ain ni boleh dapat matrik .. Tu lah namanya Rezeki weh . Lagipun arwah ibu dulu jenis ibu yang sokong apa yang anak dia minat . Princess dia ni dari kecik suka bisnes , suka berbual dengan ibu pasal bisnes.

Tu belum lagi selalu teman ibu pegi kelas MLM . HAHAHAHA .. Eh pegi closing sales lah , pegi rumah kawan-kawan MLM .. Aku memang dah dibesarkan dengan macam gitu . Lepastu masa form4-5 ni , aku dapat sijil full attended . Semua ni sokongan dari ibu. 

Ibu yang selalu kejut pagi-pagi sebab sekolah teknik aku ni agak jem kalau keluar lambat dari rumah. Tapi paling rasa sendu nya hidup kalau ibu shift pagi. Astagfirullah , memang masam mencuka princess dia ni nak pergi sekolah sebab kena bangun awal. 

Ibu , terima kasih sebab selalu jadi orang yang bangga ada anak seperti princess dia ni. Tengoklah gambar tu , muka princess kemain masam , muka ibu dia senyum je . ~~~~

6 comments:

  1. Replies
    1. masa ni baru nak bljr pakai contact lens. hahhaahhaha 😜

      Delete
  2. akak punya BM B weii...sedih betul..hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak.. pemeriksa tu salah bagi markah ke ,😅

      Delete
  3. I BM A, tapi I tak banyak A hahahhaa sodih bila ingat result SPM I hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamakkkk.... okayyy youuu tak payahhh hingattt okayy 😜 you ingatt yangg you dah berjayaa hadapi life yang sekarang ...

      Delete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.