MENJADI JUGAK MASAK IKAN SIAKAP TIGA RASA

MENJADI JUGAK MASAK IKAN SIAKAP TIGA RASA 

Memandangkan beli ikan siakap dekat pasar malam hari jumaat haritu , pening juga nak masak ape .Sebab selalunya jarang masak ikan siakap ni. Tahu order je kalau dekat kedai seafood. Hahaha . Dekat pasar malam ni dapat la sepinggan iaitu 3 ekor ikan siakap sedang sedang RM 10 . 

Tapi tula , penat nya nak siang ikan tuh... Paling geram dia punya sisik tu...Habis terbang satu rumah. Tak kisah sangat pun kena siang cuma penat nak kutip sisik yang terbang tu jelah.

Hari ni , ain cuba masak ikan siakap tiga rasa. Resepi tak cukup bahan takpe , janji masak. 

Tadaaaa..menjadi jugak..Ade sos nasi ayam hainan lebih , campur campur gaul dan gaul eh terus siap. Tapi tadi tak sempat buat video untuk post kat Youtube sebab tadi masak kelam kabut. Hahhaa . Masak dalam keadaan lapar dan ada banyak perkara yang kena settlekan.

Memang tak menjadi la nak setup untuk buat video .YANG PENTINg SEDAP... YAanG PENTingg... Kenyangg ~~~

9 comments:

  1. Alaaaa.. terliurrr.. lama jugak x makan ikan siakap tiga rasa niiiii... Huuuuuuu.. sodappp behtul nampakkkk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehehee... SUMPAH SEDAap wehh.hahhahhahaahah 😜😜😜😜

      Delete
  2. Replies
    1. hahahahhaaa... taucu pon ade bagi rasa ehk πŸ˜…

      Delete
  3. Sedap kuahnya tu. Nampak berlenang-lenang, gaul dengan nasi putih...menambah-nambah nasi dlm pinggan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaahhhh betull...masak nasi panas2 .. pehhh πŸ˜‹πŸ˜‹

      Delete
  4. Replies
    1. KAN.hahahahhaha.. sebab tergodaaa terusss habis licin 😜

      Delete
  5. Nyiang sisik bawah air dan tadah dengan tapis, so sisik tak terbang dan sisik tak masuk dalam lobang sinki...

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.