Wow !! Apakah my favourite things ?!?

Wow !! Apakah my favourite things ?!?

Kisah 52 Hari kita bersambung dengan apakah my favourite things itu .. atau dalam bahasa melayu nya barang kegemaran aku .. Pening juga nak jawab soalan ni. Fikir punya fikir haaaa ni lah yang dapat aku senaraikan .. Hahah.. Here we go ~~~

1) Teddy Bear
Memang dari kecik aku suka teddy bear . Winnie the pooh adalah patung kegemaran aku. Kenapa ? Sebab arwah ibu memang bagi patung tu . Actually dulu-dulu aku ade lah juga koleksi barbie . Hahaha . Yelah dah anak perempuan seorang kan . Kalau cakap pasal teddy bear ni , memang sampai sekarang ada koleksi . Aku ade buat video di Youtube . Korang boleh klik tengok okay.. Nak bagi teddy bear pon boleh .. i terima je.. Aaagitteeeeww..
 


2) Perfume
Aku mula giler perfume tak ingat bile tapi rasanya semenjak sekolah menengah. Dulu ibu kerja dekat tempat yang ade Kompleks Bebas Cukai . So , dekat situ banyak perfume yang mahal dan berjenama . Sejak dari tu aku banyak tahu tentang perfume . Siap kongsi minyak wangi dengan ibu sekali. Hahaha. Minyak wangi mahal kot ~~~ Sekarang ni aku pakai perfume inspired je . 

Tapi , nak pesan tolonglah pilih perfume yang sesuai dengan korang. Macam aku sekarang mesti ada dua atau tiga jenis . Aku kategorikan sebagai perfume yang untuk harian which is bau dia tak kuat , just soft je kedua bau yang strong dan long lasting. Perfume yang ni biasanya pakai kalau pergi event dan ramai orang , sebab kalau pakai perfume bau lembik lembik ni , habis hilang tenggelam. Hahaha. 

Yes ! Im a perfume addicted . Hehehehe.

3) Contact lens
Semenjak lepas SPM memang semangat giler nak pakai contact lens . Aku pernah stop kejap beberapa tahun dari pakai lens dan sekarang , almost everyday aku pakai. Sebab rasa selesa . Power aku tinggi kot , cuma silau tak banyak . Jadinya senang nak beli contact lens CUMA di kedai tertentu . Ini disebabkan power tinggi dan tak banyak kedai ade stok. 

Bila pakai contact lens ni satu je nak pesan , kena bersih dan jaga elok-elok. Eh rasanya ade jugak aku pernah post pasal ni. Nanti klik link ni okay ..

4) Tumbler (Air Masak )
Dulu tak berapa gemar sangat bawak air masak kemana-mana . Tapi semenjak dua menjak memang jadikan bawak tumbler pergi kemana-mana. Kalau nak keluar pergi mall ke yang rasanya agak lama berjalan mesti aku akan bawak. Kenapa ? Sebab aku ni cepat haus . Hahaha. Lebih baik minum air masak kan . Selalu nya memang mesti akan bawak . At first rasa macam terbeban jugak ialah sebab beg jadi berat tapi lama-lama dah jadi habit mesti kena bawak air masak kalau keluar .

5) Hoodie & Cardigan 
YEzzzzaaa~~~~ ni adalah antara favourite pakaian aku. Aku rasa bila orang pakai hoodie atau cardigan ni dia cute. Tiberrr! Aku teringin nak ade banyak koleksi pakaian yang macam gini. Kalau jalan jauh ke kan , aku biasanya akan bawak sebab aku kadang tak tahan sejuk. Lagi satu sebab arwah ibu memang dari dulu pesan , ain bawak "baju sejuk" . Nanti kalau gigil boleh pakai. Hahaha . Baju sejuk dipanggil nya ! 

6) INTERNET
Last but not least, of course ini merupakan benda wajib kan ! Oh aku selalu nya pakai broadband wifi . Jarang on data phone . Aku rasa kalau keluar takde internet , mesti susah nak berkomunikasi. KAN.. Aku rasa korang pun perlukan benda ni. Tanpa internet , macam mana nak update blog AkuAinKauSiapa ni kanzzzz.. Aaagitteeeeww..



Okay , tu sahaja antara barang atau benda yang paling aku suka .. Korang pulak macam mana ? Cer komen.. ~~~

10 comments:

  1. part internet tu memang satu keperluan, lebih lagi dunia dah semakin maju dengan technology. Dan perfume pun huda baru nak belajar addicted walaupun pakai yg inspired sama je kita ain hehe. Macam huda tak gila perfume, asal wangi and ok tu oklah. Tapi nnti nak try beli yg strong sikit hehe. Ada kawan jual perfume senang sikit. Eh, asal aku bebel panjang kat ruangan comment kau ni ain. Macam borak dalam whatsapp, hahahahhaa :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAHA.... Aku bacaaaaa sebijikkk macammm dekattt wasapp wehh.. bahhahahajahahahahhahahahhahahahahaha... 不不不不不不不不不

      Delete
  2. ooo, mak akak pun sebut baju sejuk, ain..hahaha

    ReplyDelete
  3. mak kita pun sebut baju sejuk, cuma kita jer perasan minah saleh sebut sweather, hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaahhahahahahahaahhahahahahahha perasa minah saleh 不不不不不不不不

      Delete
  4. Teddy bear i takdak! Tapi internet, i kena ado! kat tempat kerja lagi banyak kena guna internet nih.. huhu... Macam teringin beki minyak wangi lelbagai gak la bila baca ko punya klasifikasi tu.. hahahahhaa.. i addicted dengan benda comel... cuma skrg kena kawal perbelanjaan. kan... so kurang la membelinya... yeah, i addicted dengan duit!! Lol....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahahahahahaa.. you shuld try pelbagai perfume. alaaa aku lupaa pulakk.. addicted dengan duit tuh. Bahhahahahahaha 不不不不不不不不

      Delete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.