MY FAVOURITE HOLIDAY - Aku Ain Kau Siapa

Tuesday, December 1, 2020

MY FAVOURITE HOLIDAY




MY FAVOURITE HOLIDAY

Alang-alang dah terjumpa gambar-gambar yang uolls nampak ni ...Why dont i throwback first.. Actually ade je a few holidays yang menjadi kegemaran aku. TAPI this is terpaling best kot.

Dalam Malaysia je uolls, dekat Penang! Maghi sebut secara slang.. its PeeeNengg.. Hahaha. Why? Masa ni aku still belajar dekat Merbok, Sungai Petani Kedah . Boleh dikatakan memang selalu la ke penang...merayap.. Tapi, waktu tu my family terbang dari JB direct to pulau pinang. 

Sebab tu rasa best gilerzzzz. Kitorang pusing-pusing kat sana. Hikmah bila aku belajar di utara sana ialah bila arwah ibu dapat berjumpa dengan sedara mara nya. Yela , ibu pula memang ic Penang! Bukit Gelugor marii...Hahahaha. 

Masih boleh ingat wajah arwah ibu yang happy sebab dapat kembali ke tempat lahirnya. Berpusing-pusing jugak kitorang kat sana tu. Best laa sebab yelaaaa aku dah belajar jauh pastu diorang datang pastu dapat spent time together.. Eee seronoknya!

Pastu dapat dengaq ibu cakap loghat penang dia.. Hahaha . What's our favourite things to do kalau ke sana ? Naik feri , beli dan BORONG jeruk madu Pak Ali sebab kitorang memang jenis suka makan jeruk , Naik Bukit Bendera dan food hunting . Dah tak berapa nak ingat sangat sebenarnya apa lagi yang kitorang buat waktu tu.. Yelah dah bertahun lama nya kan.







Actually lepas tu dah semester 4 ke 5 ibu ade kursus kat penang. Woi dapat aku merasa tidur hotel have have. Hahaha. Teman ibu tidur dan pergi ke bukit bendera. Dan kitorang comeback semula hit the memories pada tahun 2015. Masa tu kawan baik aku kahwin. Dia kawen time hari raya gais! 

Aku yang plan semua tu. Malas nak bersesak naik kereta memandangkan hari raya, aku book flight ticket jb-penang dan sewa je kereta kat sana. SETTLE~~~ Orang ramai semua pi beraya tapi kitorang bercuti.. Cuma ade beza nya.. Ibu dah takde.. We still visit sedara mara arwah ibu dekat sana. Dulu selalu stay dekat Batu Feringgi tapi masa ni kitorang stay dekat Georgetown.

Teringat gila aku sewa kereta dengan mamat Thailand ni. Hahaha. Masa first time jumpa dekat airport ...dia boleh cakap melayu. Nama dia Panapan K tak silap. Hahahhaa.. 

So if orang tanya kenapa aku kalau sampai Pulau Pinang, aku rasa feel dia lain sangat~~~~ You know this story rite! Pulau Pinang beri satu cerita awal , pertengahan dan pengakhiran sebuah kehidupan arwah ibu ku. 

***gambar-gambar selepas beberapa kali pergi ke sini tak jumpa pulak~~

Bila nak pergi lagi ehk ? Actually teringin nak naik cruise dekat sana dan teringin nak ke Pulau Jerejak..Maybe one day, with my husband. Eh! *berangan jerrrrrrr ~~~ HAHAHHA

8 comments:

  1. ni tempat fav Pak Inche...

    Iman kata, jomlah kita gi pulau... nilah pulau yg dibawanya tiap2 tahun

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohhhh...yeke... aahhh ni lahh pulau yang membawa seribu kenangan ❤️❤️❤️

      Delete
  2. jeruk pak ali memang sedap! bestnya, lama tak dapat

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaahh laaaa ain pun dah lama tak makan jeruk madu pak ali ,

      Delete
  3. org penang pun dah lama xjalan2 hehe..musim pkpb ni nk pi area pulau tak lepas huhu

    ReplyDelete
  4. Walaupun kin orang penang, kin belum pernah jejakkan kaki ke pulau jerejak. haha takut nak naik bot sebenarnya. kehkeh

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.