10 Negara Berpuasa Paling Lama

 
10 Negara Berpuasa Paling Lama

10 Negara Berpuasa Paling Lama

Bila tiba bulan Ramadhan ni , kita mesti rasa cemburu dengan kawasan yang dapat berbuka awal . Kebiasaannya . kita akan wish "Selamat Berbuka" kepada kawan - kawan kita yang berbuka lambat dari kita. Jom kita ketahui 10 Negara yang berpuasa paling lama .
  1. Iran (16 Jam) 
  2. Jepun (16 jam)
  3. Morocco (16 jam)
  4. United States (16 jam )
  5. China (16 jam)
  6. Canada (16 jam)
  7. Rusia (17 jam )
  8. Germany (19 jam )
  9. Norway (19 jam )
  10. Alaska (20 jam )
Bersyukur la.. kita di Malaysia tak la berpuasa lama sangat.. 

Post a Comment

3 Comments

  1. lamanya diorang berpuasa. Alhamdulillah kita kena bersyukur waktu kita singkat

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah. Negara iklim Khatulistiwa memang sungguh bertuah!

    ReplyDelete
  3. Lamanyaaaaa 20 jam, lagi 4 jam cukup satu hari.
    Alhamdulillah lah Malaysia tak puasa lama macam tuuuu.

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.