Dessert Penyejuk Tekak Di kala Hari Raya PKP

Assalamualaikum . sebenarnya berniat nak buat dessert ni waktu raya pertama . Tapi , banyak sangat makanan . Jadi untuk tak nak membazir , kita buat satu hari satu hari . Tak ada la semua nak bantai bedal satu hari . Tu yang nanti sakit perut . 

Jadi untuk hari raya PKP ketiga semalam , abang ain buat desseett penyejuk tekak ni . Bahan -bahan nya mudah je . Beli dekat kedai Ninso . Kedai berhantu tu . Hehehe . 
Antara bahan yang digunakan sumi jelly , nata de coco , jelly puding , susu sejat . Abang ain kalau bab - bab buat minuman memang serah kepada dia . Sebab dulu time belajar dia pernah meniaga air dan donut JCO . Jadinya , kalau dulu - dulu tetamu datang pun memang dia yang tukang buat air . Kurang la sikit beban kat rumah ni . Kihkihkihhh . 
Ala dessert penyejuk tekak ni makan sambil tengok drama . Hahaha . Ala , buat untuk diri sendiri je . Bukan untuk tetamu . Berani nak datang . Semalam ada budak budak bagi salam datang nak beraya . Ain jerit kan je " Halu pulis .. ada budak ni datang nak beraya " . Tak berani dia nak bagi salam rumah kita . 🤪

Oh , sebelum ni ain ada juga kongsi resepi aneka puding mudah dan sedap . Boleh lah buat penyejuk tekak dikala PKP . Tak la panas hati je duduk rumah kann. Kihkihkihhh .

No comments

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.