Masak Ayam Goreng Berempah Guna Airfryer


Nampak macam ayam goreng berempah kan.. 

Tapi cara masak nya berbeza . 

✅Beli rempah ayam dekat Mydin . (dekat kawasan bahagian timbang) 
✅Perap 
✅Masak pakai airfryer 
✅Letak minyak setitik dua je sebab tak nak melekat .

✅Adjust lah ikut temperature airfryer masing masing .

SIMPLE.

Tipu la kita tak terliur tengok ayam goreng kan . Tapi , yang membezakan masakan itu berkualiti atau tidak bergantung kepada cara kita memasak . Ain yakin ramai je yang dah ada airfryer kat rumah tapi simpan buat perhiasan kan . Apa kata guna dan cuba resepi ni.

Ada banyak lagi koleksi resepi .. Klik sini okay .

Post a Comment

4 Comments

  1. Replies
    1. memang sedap ... berselera jugak makan tuhh..

      Delete
  2. Ha ah..ada air fryer..lama gak x guna.. masa awa awal je semangat .siap buat buat ayam bbq bagai... guna perapan dari brand Shilanal tu ha .. Sekarang ni, x dan usik air fryer . Hahahah

    ReplyDelete
  3. sedapp tu ada je air fryer dkt rumah ni

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.