18 September 2021 : Ain Makan Ape tu ?

Assalamualaikum.. hari ni pagi tu ain panaskan lauk jiran bagi semalam . Jiran bagi pun dah malam. Ain kan dah jarang makan waktu malam. Dapur memang close waktu malam . Hehehe . Jiran bagi lontong dengan rendang paru . Alhamdulilah , boleh la buat alas perut juadah sarapan hari ini.

Tengah hari rasa kenyang , so ain pun tak makan tapi pergi kedai dua ringgit ternampak pula keropok sira ni . Keropok ni makanan kegemaran ain waktu zaman belajar dulu , ambil la makan sepeket . 

Dinner pula ain masak ayam masak red . Sebab resepi ayam red ain terpaling simple kan , so ain masak je la . Settle makan apa untuk hari ini . 

Simple simple je ! Janji perut berisi tak berlapar . Hehehe .


1 comment:

  1. saya pun suka keropok sira tu. buat kunyah-kunyah sambil buat keje

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.