Niat Nak Masak Nasi Goreng Waktu Pagi , Eh Waktu Malam Baru Masak 不

Assalamualaikum .. gambar gambar dibawah merupakan menu makanan yang dimakan oleh ain pada hari ini . Pagi ni alas perut dengan roti sekeping spread dengan peanut , yang sikit tu dengan coklat . 

Lepastu semalam ada balance lauk dan nasi nak la masak nasi goreng . Eh , lauk pula tinggal ayam kicap ingatkan ayam tu boleh jadi rencah last last jadi lauk pulak 不 Dah tu kita kukus jela nasi tu dan buat telur dadar sekali dengan bawang dan cili . Terus jadi lain .

Padahal ain siap dah tumis bawang kot 不不 last last jadi menu lain. Hahaha . Petang pula rasa lapar beli la Takoyaki tu pun kongsi berdua dengan abang ain . Seorang makan 6 biji ! 

Untuk dinner pening kepala nak fikir nak masak apa , nasi goreng pataya je la . Masak nasi lepastu goreng kan dia .. Rencah simple simple je dan salutkan je dengan telur . Jadi la nasi goreng pataya sebab nasi goreng pataya ni menu favourite abang Ain . Kita masak yang simple simple gini jela 中

Alhamdulilah ! kenyang untuk hari ini !. Bersyukur! 

No comments

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.