ANAK JIRAN CIPTA SENDIRI LAGU KIBAR JALUR GEMILANG - Aku Ain Kau Siapa

Friday, August 31, 2018

ANAK JIRAN CIPTA SENDIRI LAGU KIBAR JALUR GEMILANG


Haa, masih tak boleh move on dengan cerita anak jiran ain? Hahaha. Weh, they are apart of my diary of the day. Makanya haruslah ain bercerita tentang diorang kan. Kenapa? korang masih blur-blur ke siapa diorang ni?

A post shared by NUR FARAHAIN (@farahainzfa) on

Korang kena kenal dulu The NF Generation. Selepas cerita diorang buatkan Cornflakes Madu untuk ain, kali ni diorang kembali lagi dengan mencipta lagu kebangsaan uolls. Woi, semangat betul diorang nyanyi. Memang patriotik betul tau. Aku dengar pun rasa macam.... dah lama tak rasa semangat kemerdekaaan macam gini.

Terus aku dengan abang aku pakat okay kita rekod jom.Ni lirik semua diorang compose sendiri tau. Kemain semangat woi diorang prektis sebelum hari nak rekod tu. Pastu, kebetulan ain ada dapat bendera Malaysia ni masa “The Greatest Showman Circus”, apalagi jadikan lah bendera tu sebagai prop masa diorang rekod. Maka, inilah hasilnya...... Korang support jom dan komen sekali tau .. Effort diorang tu yang kita kena hargai.Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Malaysia!🇲🇾

8 comments:

  1. Moga menjadi yang terbaik untuk agama,bangsa dan negara...aamin.

    ReplyDelete
  2. Pandainyaaa nak jiran ko Ain, kena ko yang melayan, menjadi leeeee

    ReplyDelete
  3. bagus ada jiwa merdeka orang muda sekarang.kretif diorang ni.
    Janji Kita

    ReplyDelete
  4. bdk bdk, gelagat dorg mmg buat kita hilang stress kan...

    ReplyDelete
  5. susah nak jumpa budak-budak yang macam ni....


    psssttt.. Salam... Terima kasih kerana sudi join Segmen Nak URL Blog #35 Mialiana.com

    Senarai peserta ada di http://www.mialiana.com/2018/07/senarai-url-blog-35.html

    Maaf sangat-sangat. Mia baru sempat nak blogwalking dan pemenang akan diumumkan pada hari ini juga.

    Semoga berjaya (^_^)

    ReplyDelete
  6. Terima kasih ain👍terubat rindu acik di Mekah ni

    ReplyDelete
  7. Amboiiiii kretipppp sungguhhh.

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.