AKU AIN & JDT BLOGGER-1 - Aku Ain Kau Siapa

Tuesday, September 4, 2018

AKU AIN & JDT BLOGGER-1


Aku pernah up satu entri teringin nak lepak dengan geng blogger pada tahun 2014. End up , Allah tunaikan permintaan aku yang ini. Aku officially join JDT Blogger.
Macam mana aku boleh join JDT Blogger? Aku dapat event daripada Dominos Pizza waktu tu ada review Samyeang Pizza . Boleh baca entri tu. Disitu la bermula nya aku mula nampak kewujudan JDT Blogger ni.
rupanya kak Seri pun ada jugak.hehehe
Masa event tu aku mula perasan kak Hernee. Tapi tak tegur lagi sebab tak tau nak sembang apa๐Ÿ™ˆ.  Balik dari event tu aku cari dekat Facebook , siapa la blogger yang aku jumpa tadi tu. Aku terus tanya direct “Macam mana nak join JDT Blogger?”
Haa, amek kauu.. Sekarang, Alhamdulilah seronok bila dah masuk dalam group blogger ni. So, aku perkenalkan kak Hernee Nazir. Dia yang lah membawa aku turut serta dalam group ni. Terima kasih kak H.  Korang dah terjah blog dia ? herneenazir.com
terjah rumah kak H masa magrib kau,nasib dapat merasa soto.hahahha.
Kak Hernee ni kelakar orangnya dan sporting. Rasanya caring pun yer๐Ÿ™Š Sebab boleh rasa feel penyayang tu๐Ÿ™Š. Bukan itu sahaja, Ain pun belajar cara nak update review makanan , cara tangkap gambar dengan dia. Bestkan bila kita dalam satu team, ada yang akan tolong kita. Boleh nampak gak improvement ain dalam food review. Tiber puji diri sendiri.Hahaha.

Haa,, cerita aku dan JDT Blogger akan bersambung lagi .. Nantikan part seterusnya...

13 comments:

  1. ooo..tak sabar nak tunggu diri sendiri direview..bahahahah

    ReplyDelete
  2. Hahhaha.. Memang kelako Hernee ni kan.. Suka tengok karektor dia

    ReplyDelete
  3. Apa-apa pun JDTBlogger memang terbaik :-)

    ReplyDelete
  4. wowww.. dengan kak H memang tak kering gusi.. ada jer diajak berborak.. haha

    ReplyDelete
  5. kahkahkah geli pulak hati teman membaca.. thanks ain..thanks kawan2 jdt blogger semua sudi menerima hamba pacar yg hina ni.. hahaha.. akak pun tak tau ain blogger sbb akak tau masa tu abang ain yg dpt jemputan sbb instafamous.. rupanya adik beradik famous amos kat IG hahaha

    ReplyDelete
  6. terbaek. teringin nak kumpul blogger2 di kawasan ejulz jugak nanti :)

    ReplyDelete
  7. wahhh.. throwback ehh.... sweet kan kita2 ni kat JDT Blogger...

    ReplyDelete
  8. yeay...ain pun dah membuat suasana JDT makin terserlah...hahahaha....teringat akan gelakmu

    ReplyDelete
  9. Kak hernee ni kak long jdt blogger tahu? Kak long nombor 2. Nombor 1 kekda..kakakaka...mati jap lg kene luku dengan kakak kakak garang neh

    ReplyDelete
  10. Bestnya dapat kumpul sesama blogger. Bukan org johor buleh join x?

    ReplyDelete
  11. Siok nya boleh bkumpul sesama blogger, btukar2 idea, ajar sesama sdiri ๐Ÿ˜Š

    ReplyDelete
  12. Ohhhhh, begituuuu rupanyaaaaaaaa..kekeke~

    Haa, nampakk.ade improvement amek gmbo....Tahniahh dah masuk JDT Blogger !
    kehadiran anda menyinari JDT Blogger ~

    ReplyDelete
  13. syoknya boleh join komuniti macam ni kak ain ^^

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.