MAKAN MALAM SAMBIL TENGOK SINGA DI SIMBA HILL GOURMET HALL..UISH SERAMNYA... - Aku Ain Kau Siapa

Wednesday, August 29, 2018

MAKAN MALAM SAMBIL TENGOK SINGA DI SIMBA HILL GOURMET HALL..UISH SERAMNYA...


Haa, baca tajuk macam seram je kan...Hahaha, seharian kami selepas tengok Pertunjukan Binatang serta ain bermain ATV...tiba la masanya untuk kita mengisi perut. Lapar woi.Kan dah cakap, eksplorasi JDT blogger ke Bukit Gambang ni hari makan sedunia ain. Melantak kaw-kaw punya. Tapi dah terbakar lah sebab memang aktiviti penuh dari pagi sampai ke malam. Hehehe. Lemak dah terbakar la uolls.






By the way back to topik kami makan sambil nengok singa woi. Betul,tak tipu. Nasib ler kami sampai di Simba Hill Gourmet Hall ni singa tu tengah tidur🤣. Jangan main-main ehk, dia tidur 18 jam. Bukan itu sahaja, tepat magrib gitu dia bangun. Mak oi, dia dah lapar mungkin. Hahahaha. Lagipun dia nampak ramai manusia tengah tengok dia .Pada dia kita ni “makanan dia”🤣.





Tapi jangan risau, sambil makan sambil usha la singa tu tengah buat apa, lagipun berkaca kita tak yah takut pun singa tu terkam kita.Hahaha. So kitorang dinner awal dekat sini, dinner western uolls. Makanya ada la spagetti dan tiada nasi. Maklumlah dah banyak makan nasi dekat Arabian Coffee House. Hahaha.



Of course bila sebut bab spaghetti je, ain pasti akan pilih spaghetti carbonara. Ain memang setiap kali ke mana-mana tempat yang ada carbonara pasti ain akan cuba rasa. Sambil makan carbonara kita nengok singa tu masih lagi tidur. Hahahah.








Singa tu bangun masa kitorang dah start Night Jungle. Boleh dikatakan dari petang sampai ke malam kitorang tengok binatang. Seronok sangat, banyak sangat info-info yang kitorang dapat.By the way, kalau korang nak buat event dekat Simba Hill Gourmet Hall ni pun boleh sebab ruang dia besar sangat. Kot lah nak buat wedding kat situ, kerlass kau jah kahwin sambil nengok singa.😜






sebahagian gambar dari : Kak Dila

Bukit Gambang Resort City
26300 Gambang, Kuantan, Pahang

Tel: +609-5488000 ext. 8400
Hotline: 016-9884768
Fax: +609-5486288
Email: waterpark@bgrc.com.my

Facebook:

Instagram:

3 comments:

  1. Bukan seram apa, tapi bayangkan keadaannya, ko makan tengok singa, yang snga tengok ko, ko ngase??
    Dalam hati singa kata 'lemak dia dah sama besar dengan lemak aku' hahahahaha

    ReplyDelete
  2. Comelnya singa tu! Tapi sedap jugak makanan dia :P

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.