I LOVE YOU...MAMA - Aku Ain Kau Siapa

Wednesday, October 16, 2019

I LOVE YOU...MAMA

Image may contain: 2 people, including Nur Farahain, people smiling, people sitting and closeup

I LOVE YOU...MAMA

Aku teman mama nya si The NF Generation pergi menghantar makanan kepada abang ngah diorang. Teman takde lah lama mana kejap je. Cuma bercinta jelah nak lalu highway pasir gudang yang JEM tu. Angah diorang belajar di Uitm Pasir Gudang. First time aku masuk situ. Hahaha. "bapak hutan" , kata angah faris masa mula mula sampai sini.

Dia tak tahu tempat uitm kak ain dia lagi "bapakkkk getah kelapa sawittt" . Pagi pagi mau harum semerbak. Nama pun Uitm Merbok kan! Kah! Geng #uitmdihatiku memang pasrah dapat kampus jauh kedalam macam gitu.

Perjalanan kami dari umah ke sana ade lah dalam 20 minit lebih. Sepanjang dalam kereta berborak je memanjang. Sampai ke Uitm , wow view cantik atas bukit tu. Ingat nak turun amek gambar tapi sayang hujan pulak. Hahaha. Kak Ain kau nama pun blogger , memang jenis semua nak amek gambo! Nasib taik sendiri je tak amek gambo..(okay soryyy lawak hambar)

Sampai je kolej angah , mama dia pon tepon lah.Tepon punye tepon si angah ni tak berangkat. Tido! Alamak! Nasib ler ade dua orang penyelamat budak lelaki yang tolong kejutkan dia. Rupanya dia classmate Angah! Hahahaha. Aku siap tanya , "kenal ke?"

Tak lama lepas tu , si angah ni pun turun dengan muka mamai mamai dia tu. Si Angah ni cerita dekat mama nya dah lama tak makan ikan. Tu yang mama dia bawakkan makanan. Lagipun makanan dekat cafe kan memang standard ketuk student. Hehehe. Kak ain dah puas dah merasa. Tapi , nasib baik kak Ain dapat tempat belajr ceruk kampung merbok sana. Banyak jugak dapat saving masa tu.
Image may contain: 5 people, including Nur Farahain, people smiling, people sitting and hat
malam tu kami beryassin pulak
Anyway ,back to the topic..Lepas dah nak balik bye bye tuu.. Aku dengarlah angah sebut "I love you ..mama" Terima kasih mama , terima kasih kak Ain. Alahai , terasa sentap pulak! Yelah , dulu dulu masa ade ibu, aku jarang nak cakap i love you dekat dia. Dulu dulu aku tak pandai nak tunjuk rasa sayang tu pada ibu. Arwah ibu lah yang terhegeh hegeh dok show off her love dekat aku.

Aku nak pesan , korang jangan sibuk nak ber i love you dengan makwe pakwe je atau dengan suami isteri je..Tapi dengan mak pun sila lah I love You kan jugak okay! Iyer , kepada bakal suami saya... Saya bukan je cakap i love you.. Siap tuju lagu lagi ..." I love you 3000" ... acececehh...

Erk, bila kali terakhir korang cakap " I love you" pada mak korang?

6 comments:

  1. Kalau Sis 'Sayang Mak', jarang sebut i love you...i love u biasa untuk Suami Sis hehehehe

    ReplyDelete
  2. Rasa macam tak pernah sebut..erkkk

    ReplyDelete
  3. It is my first visit to your blog, and I am very impressed with the articles that you serve. Give adequate knowledge for me. If you're looking for the best things to do in the world, Things to do has something for everybody! From adventure to culture, food to history .

    ReplyDelete
  4. Nama :: Fitri Reza
    Email :: Fitrireza72@gmail.com
    Whatsapp :: +6285775967323
    Negara :: Indonesia



    Nama saya Fitri Reza dari Indonesia, saya pernah mengalami kesulitan keuangan yang sangat sulit di masa lalu dan saya telah ditipu oleh pemberi pinjaman palsu yang mengambil dari saya dan tidak pernah benar-benar memberi saya pinjaman, sampai baru-baru ini ketika saya mendengar tentang perusahaan (FEMI OTEDOLA LOAN FIRM), yang memberikan pinjaman nyata dan sah, setelah berpikir serius saya sampai pada kesimpulan dan mengajukan pinjaman, setelah beberapa langkah, saya menyelesaikan proses dan saya menerima pesan dari perusahaan bahwa saya pinjaman telah ditransfer, pertama saya berpikir itu adalah lelucon dan saya lari ke ATM dan saya memeriksa dan mengetahui bahwa itu benar dan saya bersumpah untuk membagikan ini kepada semua orang bahwa FEMI OTEDOLA LOAN FIRM adalah nyata dan mereka memiliki bukti untuk saya bahwa memang ada perusahaan pinjaman yang sah dan jujur di luar Indonesia. jika Anda saat ini menghadapi masalah keuangan dan Anda ingin perusahaan pinjaman yang dapat dipercaya membantu Anda, hubungi FEMI OTEDOLA LOAN FIRM hari ini dan dapatkan pinjaman dengan cepat ..

    Kontak
    Perusahaan :: FEMI OTEDOLA LOAN FIRM
    Email :: Femiotedolaloanfirm@gmail.com
    Whatsapp :: +1 (469) 464-5833
    Whatsapp :: +1 (806) 395-2203

    ReplyDelete
  5. “Bismillah, ar-Rahman, ar-Rahim”.

    Firm: CREDIT FINANCIAL GROUP
    E-mail: (creditfinancialgroup01@gmail.com)
    BBM INVITES: {DDA46523}
    WHATSAPP> +447480724786

    Firm: CREDIT FINANCIAL GROUP   Dari meja kerja dan kantor CREDIT FINANCIAL GROUP tahun ini berjanji akan menjadi tahun lebih banyak uang di rekening bank Anda, hal ini karena kami mengelola CREDIT FINANCIAL GROUP memberikan pinjaman kepada semua orang yang memiliki kebutuhan finansial besar tahun baru ini untuk memulai bisnis satu atau dua bahkan untuk merenovasi rumah mereka juga untuk menghidupkan kembali bisnis mereka dan jangan takut pada pemasangan bulanan Anda karena kami memiliki paket khusus untuk mempersiapkan Anda atau bahkan memberi kuliah tentang bagaimana menginvestasikan uang Anda dengan sumber daya yang sangat tinggi. bisnis jadi tolong jangan hanya duduk di sana dan kemudian membiarkan orang lain untuk maju secara finansial mengatakan tidak pada kemiskinan tahun ini mengatakan tidak kepada hutang tahun ini tahun ini adalah tahun yang luar biasa yang bisa membawa kemasyhuran Allah tidak menyangka kita menjadi miskin ketimbang kita menjadi bijak dalam menghasilkan uang dan kemudian menginvestasikan uangnya dalam bisnis yang sangat menggiurkan sehingga melalui ini kita di sini untuk meminjamkan Anda karena CREDIT FINANCIAL GROUP dipenuhi dengan dana yang telah Anda cari anda bisa menghubungi kami melalui detil kontak di bawah ini

    E-mail: (creditfinancialgroup01@gmail.com)
    BBM INVITES: {DDA46523}
    WHATSAPP> +447480724786

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.