Ya Allah ! Cantik nya awan di petang Jumaat

 Ya Allah ! Cantik nya awan di petang Jumaat  Assalamualaikum . kalau yang tak tahu , ain ni memang sejenis suka tengok langit dan awan . Mendongak ke langit bukan bermakna kita ego dan sombong , tetapi ianya tanda kita sedar yang kita ni hanya lah manusia yang biasa . Betapa jauhnya langit dengan kita yang berasal dari ' tanah' . 

Tapi kalau perasan , sifat manusia itu mendabik kalah - kalah seperti Tuhan . Ain suka tengok langit , kalau nampak kapal terbang lagi ain suka . Sebab itu lah impian ain , untuk 'terbang' lebih jauh dari apa yang ain fikirkan . 
awan cantik bergumpal langit biru


Boleh tengok entri sebelum - sebelum ini yang bertajuk Seronoknya!!Bila tengok kapal terbang dan juga Bukannya nampak pun , tapi aku sibuk melambai -lambai . Betapa suka nya seketul Farahain memandang ke langit.

awan cantik bergumpal langit biru

awan cantik bergumpal langit biru


Teringat pulak haritu ke bandar raya Johor Bahru , nampak juga awan bergumpal . Ya Allah cantik sangat rasanya ! Cerita nya disini : Sepetang Di Bandar Johor Bahru

nak tahu lagi banyak cerita dan kisah tentang negeri Johor ? Boleh klik link disini 

1 comment:

Blog ini merupakan blog peribadi yang ain jadikan sebagai 'Diary of the day'.Sorry la kadang ain guna, “ain” kadang “aku”.Perasaan membaca ni kadang lagi sedap ber “aku”.Kes itu kita letak terus “akuainkausiapa”.Hahaha.