THE MARRIAGE OF EASTERN AND WESTERN FLAVOURS ONLY AT HOTEL GRANADA JOHOR BAHRU

hotel granada johor bahru
Fruit Yee Sang 

JOHOR BAHRU- Usher in New Year with an exotic marriage of flavours at Hotel Granada Johor Bahru from January to March 2019 with a taste of our Oxtail Asam Pedas, Nachos Gratin with Chilli Con Pollo and our special Fruit Yee Sang!

Our very own Chef Eunus and his amazing brigade of chefs are priming to ensure our marriage of cuisines whet your appetite and make it culinary experience to remember. At Olla Restaurant, the marriage of flavours starts with Malaysian favourites by indulging our specially crafted, Oxtail Asam Pedas which is incredibly special in that Chef Eunus utilises his own mother's secret recipe of a myriad of spices and chillies.
hotel granada johor bahru
Oxtail Asam Pedas

hotel granada johor bahru

"We dare our guests to experience a different level of palate for the Malay traditional dish; Asam Pedas. Throughout time, Asam Pedas is significantly paired with a variety of fish but today, we are bold in our cooking method by using oxtail while the scarlet-hued gravy is imbued with tamarind juice, chili and a range of spices that makes it an authentic dish", said Chef Eunus during the food presentation.

The marriage continues with a favourite street food inspired down Mexican way, Nachos Gratin with Chili Con Pollo. The Nachos Gratin with Chilli Con Pollo or homemade tortilla chips smothered with minced chicken and cheese where there is a Chef's surprise sauce here in that the Salsa infused with a secret local ingredient.

hotel granada johor bahru
Nachos Gratin with Chili Con Pollo 

Do you hear the echo of firecrackers and lion dance perfomance coming your way? Color your Chinese New Year in 2019 and double up your prosperity by tossing higher with our Fruit Yee Sang, a combination of freshly cut fruits and vegetables showered with an exquisite homemade creamy lemon honey sauce for an auspicious year ahead alongside your beloved ones.

Hurry and make your way to Olla Restaurant and taste the marriage of flavours in your mouth during your quick lunch break or dinner! Order our Oxtail Asam Pedas at only RM 35nett per pax or enjoy Nachos Gratin with Chili Con Pollo for RM 25nett. Experience also especially our all Fruit Yee Sang for 10 pax at RM 138nett by calling us at +607-2318805 or log onto at www.careluxuryhotels.com/hotel-granada/offers/dine for more exciting offers! 

hotel granada johor bahru

AKU AIN & JDT BLOGGER -4

jdt blogger
Nona yang comel. Budak suka selfie.

AKU AIN & JDT BLOGGER -4

Selepas aku mengenali Kak Mia Liana di Pulai Springs Resort , kami mendapat jemputan pula di Swiss Inn Hotel. Siapakah blogger seterusnya yang aku kenal?

Dia lah Si Nona manis. Pemilik blog nonasani.blogspot.com . Seorang yang easy going cuma blur dia boleh tahan jugak. Ceh, aku pun blur jugak ngata orang pulak kan. Nona ni jenis macam tak kisah pun jalan sorang-sorang , makan sorang-sorang. Hahaha. Aku tengok dia ni banyak dengan dunia dia yang tersendiri je.

Macam mana aku boleh kenal dia? Masa dekat Swiss Inn Hotel tu, aku first time la nampak dan jumpa dia. Sebabnya masa dekat dua pertemuan sebelum nya, dia tak ada. So, masa dekat Swiss Inn tu aku ingat dia sebab dia tegur aku masa dekat surau. Macam biasa la, perempuan kalau time solat mesti tunggu giliran nak pakai telekung.Masa tu la kitorang berborak.
jdt blogger
Nona tu yang dekat belakang berdiri di tengah-tengah.
Nona tanya macam mana nak pergi next event kitorang dekat Pontian. Aku dalam hati "peramah jugak budak ni". Aku ni mati-mati ingat dia lagi tua dari aku. Sorry Nona! Tapi bila aku dah baca blog dia baru ler aku tahu yang dia muda dua tahun dari aku. Lepas borak-borak tu nyempat dia tanya "kau nak sambung makan lagi ke pasni?" Hahaha. Aku pun jawab sambil gelak "Haah sambung ler sampai kenyang!". Hahaha.

Itu la first time aku kenal Nona! Korang dah tengok blog dia? Cepat tengok sekarang..Kalau yang terlepas episod cerita Aku Ain & JDT Blogger ni.. Boleh tekan sini ..Dah episod empat dah ni.. Persoalannya, bila tahun aku kenal dengan Sis Lin dan Kak Sunah ? Hahahaha.. Nantikan

sorry Nona , gambar kau tak banyak pulak dalam laptop aku. Hahaha.

NASI GORENG SEAFOOD TEPAYAKI

Nasi Goreng Seafood Tepayaki
Nasi Goreng Seafood Tepayaki PEDAS

Hari ni kepenatan sedikit sebenarnya cadang nak masak nasi lemak ayam , dah siap-siap keluarkan ayam dah dari peti ais. Tetapi, dihimpit perasaan yang malas katanya! Hahaha. Lalu, selepas magrib apa lagi bergerak la keluar mencari makanan.

Ingatkan nak makan nasi ayam penyet tempat biasa, tapi tak bukak pulak. Malas nak pergi cari makan jauh-jauh , pergi jelah yang dekat dengan rumah. Haa, order lah Nasi Goreng Seafood Tepayaki ni. Semestinya , pedas untuk aku.

Aku ni gila pedas sedikit. Habis cili padi tu aku tabur semua atas nasi. Sepinggan berharga RM 7. Sambil melayan whatsapp di telefon, mata aku terpandang cara dia masak. Oohh , baru aku tahu kenapa berharga sampai RM7. Tukang masaknya masak dua kali untuk satu hidangan ni.

Pertama dia siapkan nasi dan kedua dia masak pula segala seafoodnya. Oh, memang berbaloi lah dengan harga gitu. Kenyang Alhamdulilah. Aku minum air suam je. Aku makan ni dekat Bandar Baru Uda ,Johor Bahru je. Sederet dengan Pasar Mini Q&Q.
Sekian laporan berita untuk  #ainkunyahtelan